Obiskali so nas rotarijci iz Podgorice

Obiskali so nas rotarijci iz Podgorice

Obiskali so nas rotarijci iz Podgorice

Osnovno sporočilo rotarijstva je poleg humanitarne miselnosti tudi prijateljstvo in druženje. Tako so nas po tradiciji iz preteklih let tudi letos v vikendu »Sv. Martina« obiskali naši rotarijski prijatelji iz pobratenega Rotary kluba Podgorica v Črni gori.

Prvi dan obiska je potekal na Gorenjskem. Z gosti smo si v Vrbi ogledali muzej v Prešernovi rojstni hiši. Nadaljevali smo z ogledom muzeja v »Avsenikovi gostilni« v Begunjah. Prepričali smo se, da skladbo »Na Golici« poznajo tudi v Črni Gori, kjer sicer poskočne polke in nežni valčki niso doma. Po ogledu muzeja smo v dvorani gostilne uživali ob »živi« narodno zabavni glasbi in plesu. Glasbeni večer smo dopolnili tudi s kulinarično ponudbo tega kraja.

Sončna sobota je bila namenjena ogledu znamenitosti v Lendavi. V lendavskih goricah smo se povzpeli na razgledni stolp »VINARIUM«, od koder seže prekrasen pogled na pokrajino štirih držav. Nepozabne vtise so gosti odnesli iz »Hiše vina CUK«, kjer nam je temperamentna lastnica pripravila tematsko pokušino njihovih odličnih vin.

Na dan, ko praznuje Sveti Martin, pri nas velja za praznik vina. Ta praznik pa vedno spremlja tudi »Martinova pojedina«. Zato smo goste povabili v Dobrovnik, kjer so nam v gostilni »Pri Lujzi« za kosilo postregli odlično pečeno gosko, mlince in rdeče zelje. Na presenečenje vseh nas so za odlično vzdušje poskrbeli domačini z njihovim županom na čelu, ki so nam pripravili obred krsta mošta, v katerem so aktivno sodelovali črnogorski rotarijci.

Sobotni večer je bil namenjen kulturi. Z gosti smo si v Dolgi vasi ogledali edinstveno konjeniško gledališko predstavo na prostem, v kateri so gledališki igralci in pevci iz Madžarske zapeli odlomke iz svetovno znanih oper in operet. Bili smo navdušeni nad bogato kostumografijo in scenografijo, v kateri je na dvajsetih konjih nastopilo več jezdecev in kaskaderjev, ki so izvajali akrobacije med jahanjem.

Večer smo zaključili z veselim »Martinovanjem« v Veliki Polani, kjer nas je sprejel in pozdravil tudi župan. Družili smo se pozno v noč.

Naše kratko druženje se je končalo v nedeljo, ko smo prijatelje odpeljali na letališče Brnik. Polni lepih vtisov so odpotovali v svojo domovino.

Najdite nas na Facebooku!

Rotary Slovenija

Back to Top