Martjanski Rotarijci darovali kri

Martjanski Rotarijci darovali kri

Martjanski Rotarijci darovali kri

Člani Rotary kluba Martjanci smo v četrtek, 18. februarja 2016 v Centru za transfuzijsko dejavnost murskosoboške bolnišnici darovali kri.

Ker naš klub ni številčen, smo k sodelovanju povabili tudi naše mlade rotarijce, ki so združeni v Rotaract Martjanci, naše sorodnike in prijatelje.  Te najplemenitejše pomoči sočloveku se je udeležilo 23 krvodajalcev.

Po zaključku akcije sta krvodajalce sprejela tudi Bojan KOROŠEC, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota in Marjan MAČEK, pomočnik direktorja. Udeležencem krvodajalske akcije sta se zahvalila za darovano kri, ki pogosto rešuje človeška življenja.

Krvodajalce je nagovoril tudi Dragutin SALAVEC, predsednik Rotary kluba Marjanci. Poudaril je, da smo rotarijci tudi s takšnimi akcijami predani humanitarni dejavnosti in rotarijskemu poslanstvu. Predlagal je, da bi krvodajalska akcija Rotary kluba Martjanci postala tradicionalna, s čemer so se udeleženci akcije tudi strinjali.

V Rotary klubu Martjanci, kjer s finančnimi prispevki pogosto pomagamo socialno ogroženim posameznikom in družinam, želimo tudi na takšen način pomagati ljudem, ki to življenjsko tekočino nujno potrebujejo. Sklenili smo, da bomo tudi drugo leto darovali kri.

Najdite nas na Facebooku!

Rotary Slovenija

Back to Top