Dobrodelni pohod Rotary kluba Martjanci

Dobrodelni pohod Rotary kluba Martjanci

Dobrodelni pohod Rotary kluba Martjanci

Prvo nedeljo v oktobru smo v idiličnem jesenskem okolju izvedli  prvi dobrodelni  pohod Rotary klubp Martjanci.  Več kot 80 ljubiteljev pohodništva se je v prekrasnem sončnem vremenu udeležilo tega dogodka.

Že dopoldne smo se zbrali pred vaškim domov v Tešanovcih.  Pred začetkom pohoda smo udeležence seznanili z namenom dobrodelnega pohoda, ki pa ni namenjen samo dobrodelnosti, ampak tudi druženju.  Vsak udeleženec je v spomin na pohod prejel unikaten obesek iz lesa. Pohodnike smo postregli s pekovskim pecivom in toplimi napitki, nato smo krenili na pot.

Trasa, ki  je bila dolga 13 kilometrov, je vodila med polji, vinogradi in gozdovi, ki so v tem letnem času obarvani z bakreno, zlato in rumeno barvo.

Da hoja ne bi bila naporna in utrudljiva, smo na trasi določili tudi krajše postanke. Prvič smo se odpočili na posestvu Podlipje v Bogojini, kjer so udeleženci poleg lepega bivalnega okolja lahko občudovali več vrst divjih živali.

Po več prehojenih kilometrih smo prispeli do vinotoča našega rotarijca Erniša Janija na Suhem vrhu, kjer so nas razvajali z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami in odličnim vinom ter seveda z moštom, ki je plod trdega dela v vinogradu  in skrbne nege v  kleti.

Zadnji del poti je vodil med polji do izhodiščne točke v Tešanovcih. V dvorani vaškega doma se je naš predsednik SALAVEC Dragutin zahvalil vsem pohodnikom za udeležbo in občutek za dobrodelnost. Spomnil je tudi na donatorje, ki so s svojimi prispevki pomagali, da smo na tem prvem dobrodelnem pohodu zbrali zavidljiv znesek, ki bo v celoti namenjeni socialno ogroženim družinam.

Zahvalnemu govoru je sledilo kosilo. Vse pohodnike smo postregli z okusnim bogračem, ki je najbolj prepoznavna jed iz bogate prekmurske kulinarike.

Pohod in druženje pa smo izkoristili tudi za to, da smo povabljenim in naključnim udeležencem pohoda na »Dnevu odprtih vrat« našega rotary kluba predstavili poslanstvo rotarijstva. Prepričani smo, da bo kdo izmed udeležencev pohoda postal naš nov član, ki bo v zelo kratkem času s ponosom nosil značko »zobatega kolesa« in širil rotarijsko miselnost.

Želimo, da bi ta pohod postal tradicionalen in vsako leto bolj masoven. Tudi na ta način bomo lahko z zbranim denarjem pomagali pomoči potrebnim.

Najdite nas na Facebooku!

Rotary Slovenija

Back to Top